Filosofijas mītrade: Vakariņas Vakarzemes rietā

Filosofijas žurnāla "Tvērums" komanda ielūdz uz Vakariņām Vakarzemes rietā ekspozīcijā "Skulptūru mežs" š.g. 4. oktobrī plkst. 17:00, kurās attiecības starp aktieri un dekorācijām tiks vēlreiz pārvērtētas, atstājot galda piederumus un ēdienus fonā un centrā liekot sarunu.


Uzkodās, pamatēdienā un desertā tiks pasniegti jautājumi, kas aicinās pārdomāt Rietumu etiķetes, ētisko nostādņu un vērtību nozīmi mūsdienās un pārskatīt šo pīlāru šķobīšanos vēsturiskā griezumā. "Tvēruma" komandas biedru vadītā sarunā aicināsim mazākās grupās pārrunāt Vakarzemes lēktu un rietu, pie galda aicinot aristokrātus un buržuāziju, kolonizatorus, vergus un kungus, antīkus utopistus un citus, kas pielikuši roku Rietumu celšanā un gāšanā.

Dalības maksa: Bez maksas

Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās aizpildot tiešsaistes anketu: https://bit.ly/filosofijas_mitrade

Norises vieta: Ekspozīcija “Skulptūru mežs”, Muzeju krātuve, Pulka iela 8, Rīga

Norises ilgums: 90–120 minūtes

"Filosofijas mītrade. Vakariņas Vakarzemes rietā" notiek Mītrades pasākumu cikla ietvaros Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Antīkās un renesanses tēlniecības nolējumu ekspozīcijā "Skulptūru mežs" Muzeju krātuvē, aicinot pievērsties mītiem no dažādiem skatupunktiem, sapludinot vienotā veselumā seno un mūsdienu mītisko pasauli, kā arī apvienojot vairākas kultūras un mākslas disciplīnas, māksliniekus, skolas un radošos kolektīvus. Informācija par citiem pasākumiem Mītrades pasākumu ciklā: https://www.lnmm.lv/muzeju-kratuve-un-skulpturu-mezs/jaunumi/mitrades-pasakumu-cikls-ekspozicija-skulpturu-mezs-162 

 

Pasākumu cikls tapis, pateicoties Rīgas domes atbalstam un sadarbībā ar Latvijas Mākslas zinātnieku un kuratoru biedrību.

Atpakaļ